Ce diferență poate face un portar?

Ce diferență poate face un portar, în afară de a veghea poarta, intrările și ieșirile unora și altora care-și decupează artistic zilele cu treaba de-a ieși sau intra pe-o poartă?

Ce diferență poate să facă cineva care la sfârșitul zilei de la sfârșitul săptămânii, când te vede venind, îți deschide în cale poarta, din timp, să nu mai trebuiască să te cotrobăiești tu după chei? Și care atunci când treci prin dreptul lui, îți zâmbește și-ți spune compătimitor, ați avut o zi lungă, nu-i așa? Așa-i, zici zâmbind și tu automat înapoi când, pentru prima dată la poarta aia, ridici capul din viața ta ca să îl privești mai atent pe omul ăla pe care te-ai obișnuit să-l confunzi cu ușa și mobila de la intrare. E in vârstă, chelește, are dantura îngălbenită de la tutun, dar te privește și te vede și, deodată, îl vezi și tu.

Să vă bucurați de weekend, îi auzi vocea călăuzindu-te din spate, în timp ce pășești afară în miezul soarelui încă dogoritor, sub greutatea genții și-a ultimii zile din săptămână, și simți că te încearcă firav un zâmbet candid pentru că ai văzut un om. Sau, mai degrabă, pentru că un om te-a văzut pe tine.

2 comments

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s