Am comandat miere de rapiță, are miros urât, dar gust bun, de șerbet aproape de trandafiri, doar că fără trandafiri. Îmi place în cafea, că nu-i schimbă deloc gustul. Țineam minte că pe lângă calitatea asta, mai avea una ce mi s-a părut utilă, nu producea un vârf glicemic imediat, de aceea fiind oarecum mai safe pentru diabetici. M-am uitat azi iar după informația asta, dar n-o mai găsesc, deci trebuie să mă bazez pe memoria mea.
Însă am dat peste alte lucruri despre mierea de rapiță, cum ar fi că e bună pentru oase (conține bor, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc și sodiu), e puternic antibacteriană, anti-stafilococi, dar și pe helicobacter pylori, cel răspunzădor de gastrite, deci dacă aveți arsuri la stomac, niște miere de rapiță poate, și că ar mai fi bună pentru rinichi și ficat, dar în ce fel, n-am aprofundat.
Ce-am să aprofundez, va fi o mască de față. Să intru și eu în rândul lumii, că am auzit că se poartă printre femei să se dea din când în când cu mâncare pe față, mama mereu se ungea cu niște măști oribile la culoare. Acum îmi dau seama că era o cochetă, de fapt. Deci o să încerc și eu odată, asta ca să vezi ce face corona din om. Rețeta cu miere de rapiță de întins pe față zice cam așa: se amestecă o linguriţă de miere + 5-6 picături de ulei de argan, se pune pe față 10-15 minute şi apoi se clăteşte cu apă. Ar fi nutritivă şi hidratantă. Revin cu feedbackul nutritiv și hidratat.