Argumentum ad verecundiam

Logic fallacy.

Appeal to authority is a common type of fallacy, or an argument based on unsound logic. When writers or speakers use appeal to authority, they are claiming that something must be true because it is believed by someone who said to be an “authority” on the subject. Sursa – aici.

A fost Steinhardt creștin ortodox, deci trebuie să fie bun, trebuie să fie exact așa. Că a crezut el ceva, e dovada că asta e de crezut.

Că a spus un Paleologu, Alexandru, că iubirea e doar un act al inteligenței, că prostul nu poate iubi, înseamnă că e neapărat așa. Seriously?! Think!

Stephen Hawking, el însuși, s-a înșelat. I made a mistake, a spus.

Gândiți cu mintea voastră. Simțiți în trupul vostru. Nu vă lăsați scriși de credințele, convingerile și, automat, erorile, altor minți, oricât de VIP ar fi ele.

Treceți-vă viața prin ființa voastră, nu a altora. Make your own mistakes.

3 comments

 1. Da’ cum “cunoști” tu omul doar după o frază la o postare! Măcar ai avut material, la ceva am fost și eu bună! 😂 Mulțumesc și la revedere!

  P.S.: Faptul că te-a trimis cineva la carte, să mai citești, nu e sudalmă! Și nici tu nu ești autoritate în domeniu, să scrii ca și cum ai fi. Te mai citește unul, altul, preia și dă mai departe. Așa se umple lumea de erori! Poți să ștergi comentariul, poți să-l lași, poți să faci o nouă postare cu el! Dar nu le poți spune oamenilor în ce să creadă sau ce să simtă și niciun caz nu îi poți desconsidera pentru asta, dacă tot vorbești de respect pentru orice ființă!

  • Mulțumesc pentru indicațiile clar trasate.

   Cred că celălat comentator, cu sudălmile, e suficient de vocal și insolent, nu are nevoie de avocat.

 2. “Logic fallacy…. iubirea e doar un act al inteligenței”

  E tare de tot alăturarea de mai sus! Nici că se putea mai bine. Nu te superi, dar pe dna Crengu o iubesc și o respect. Și ironic, conform definiției că iubirea e un act al inteligenței, dar și de-adevăratelea, c-aș avea și motive, la o adică. Corectă și de bonton precizarea să gândm cu capul nostru, să nu luăm de bune zicerile minților care par consacrate; mai ales în acest timp când mai toate valorile și ideologiile sunt răsturnate. Să avem grijă cum le aranjăm în cutia noastră de valori. Ce putem zice, dacă și astfel de sfaturi bune și nevinovate îi pot irita pe unii? Decât să fim mai grijulii la toleranță, la respect, la iubire. Unora nu le plac lecțiile… dar sunt și cei care le apreciază și-ți mulțumesc!

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s