Pentru cine e mai greu?

– Nu e greu, așa, pentru tine, să crezi că doar atât e? Că mori și gata? Că nu mai e nimic după-aia? De ce mai trăiești, atunci?

– Nu e greu deloc. Trăiesc pentru că doar asta am și mă țin de viață cât pot. Pentru tine abia, care crezi că te duci în rai după aia, trebuie să fie cumplit să trăiești. De ce-o mai faci, dacă tot zici că e oricum nemernică, că ești plin de păcat și diavol, dar că te așteaptă după aia răsplata mare? Ce rost are să mai trăiești, ce-ți mai pierzi vremea cu viața asta, ce mai cauți pe aici, în loc să te duci la viața aia veșnică în care crezi?

One comment

 1. Răspund la fel ca și tine, nu e greu deloc; și trăiesc pentru că doar viața asta o am (acum) și mă țin de viață cât pot de mult. Dar comentariul continuă diferit.
  Când nu știi niște lucruri, faci scenarii; dar prin credință “vezi” dincolo de ceea ce se vede.. Dacă știm că Dumnezeu e creatorul, la El sunt și toate răspunsurile exacte.
  “Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!” (1 Corinteni 15:19)
  Viața asta nu e deloc-deloc nemernică (chiar vorbind în general, nu doar în particular) și poate și e trăită onorabil nu de puțini oameni. Menda, am mai spus, dar e musai să repet. Adam a fost creat perfect, i-a dat-o pe Eva, la fel. Dar a încălcat pretențiile lui God, de a nu mânca din acel pom, al cunoștinței binelui și răului. Acea “cunoștință” vine la pachet, e și bună, e și rea. Pot detalia în particular. Diavolul i-a înșelat pe cei doi. Regulile lui God au fost încălcate (și tu ai reguli). Autoritatea asupra Pământului îi aparțineau lui Adam (și Evei), dar în acel moment partea “rea” a venit la pachet prin neascultare. Adam a pierdut autoritatea asupra Pământului, fapta i s-a considerat păcat, iar autoritatea a fost luată de Diavol. De-acum era sub autoritatea Diavolului, iar acesta e u stăpân rău, care urăște de moarte, iar moartea lui Adam (spirituală, a venit imediat) fizică a venit când a venit- la 930 de ani de viață (Fac.5:5).
  God avea planul inițial, complet, nu era o surpriză, el știa și că acel înger de lumină, Lucifer va râvni la poziția lui God, să aibă el închinarea și s-a răzvrătit.
  De aceea, God îl trimite pe fiul său, Jesus, cuvântul s-a întrupat în Fecioara Maria (prin puterea creatoare a Duhului Sfânt) și l-a născut pe Jesus, ca Om. Jesus, a trăit pe Pământ ca om, deși ispitit de Satan (Matei 4:1-11), dar fără păcat. În final, fiind Singurul om fără păcat, Și-a dat viața pentru păcatul meu și al tău (al lumii întregi), la Calvar, s-a făcut blestem în locul nostru, pentru ca noi să primim binecuvântarea (și aici pe Pământ) și o viață de biruință (“Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Îşi dă viaţa pentru oi.” Ioan 10:10-11).
  Prin credința în Jesus, în lucrarea lui de Jertfă, înlocuitoare pentru noi, ieșim de sub autoritatea Diavolului și intrăm sub autoritatea lui Jesus:
  “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.” (Ioan 1:12-13)
  De acum credinciosul este deja în Împărăția lui Isus, a ieșit din împărăția Diavolului (Cine păcătuieşte este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.- 1 Ioan 3:8)

  Explicația e esențială, dar mult prescurtată. La moarte, deși trecem în necunoscut, trecem în lumea de dincolo, spirituală: “Şi, după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos; dar fiecare la rândul cetei lui. Hristos este cel dintâi rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos.” 1 Corinteni 15: 22-23). Atunci vom fi ca Jesus, când vom fi față în față cu El – “acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.” (1 Ioan 3:2)
  Și viața asta e frumoasă, merită trăită; însă cealaltă e nespus de minunată, acolo aurul e străveziu ca sticla, curat prin care vezi (vorbesc și dpdv chimic), așa sunt însăși străzi, pereții clădirilor etc.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s