De la a scrie liber, la complet direcționat

Nu bănuiam că participarea la concursul de bloguri, unde din două în două zile se dă câte o temă, deseori cu delimitări stricte în ce privește conținutul (ce se simt uneori ca niște intruziuni în modelul meu de viață, și-n acel caz le ignor, cu toate depunctările aferente), va ucide complet scrisul la liber. Am observat că de când scriu pe temă dată, scrisul pe temele mele a avut de suferit. Și nu cred că-mi place. Și-mi și lipsește.

Am rezolvat cu dilema dacă pot sau nu să scriu pe tematică impusă. Pot.

Se naște (natural) o altă dilemă, dacă să continui să scriu pentru concurs. Dacă sunt dispusă să plătesc cu prețul dispariției scrisului liber. Sau dacă pot găsi o cale de mijloc, când îmi regăsesc haosul, fortuitul, nestructura scrisului liber care, spre deoserbire de cel pe tematică, să-mi oglindească mai mult prezentul, și mai puțin principiile și convingerile.

One comment

  1. Acum observ că într-adevăr, conștient-inconștient, e o lucrătură, una mare de tot. Vizavi de concluzia ta, am realizat catastrofa enormă în care ne aflăm, ca țară. E o cifră mare de bloguri ocupată cu agenda asta, tocmai acum când țara fierbe mult haos și n-are cine-l decanta, să se separe binele de rău. Ceea ce e foarte greu, atunci când serviciile care trebuie să vegheze pt binele țării, au agenda “lor”.
    A apărut acest articol “Trădare în formă continuată”, cuvintele sunt de prisos.
    E clar s-a scris prea mult la comandă sufocantă, în ritmul acesta și încă în ce perioadă, câns ar trebui să fim și noi în campanie electorală pentru Țară.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s