Scapple sau MindMap

Seamănă. Pentru schemele mentale, brainstorming sau idei răzlețe ce la un moment dat pot să facă un sens.

Am folosit demult pentru extrem de scurt timp, adică de o dată sau de două ori, MindMap, să-mi notez ideile într-un mod ce mi se părea, și mi se mai pare, foarte util. Și ușor de folosit, dar asta nu mi se mai pare așa. Că dacă era ușor, eu, cea mai indolentă și comodă entitate pe care am cunoscut-o vreodată, l-aș fi fost adoptat pe termen lung. Dar nu, a dispărut imediat din zona de interes și de curând am și șters app-ul de tot. Cu tot cu notițele respective, așa de utile mi-au fost.

Azi tot citind despre writing tools, un fel de procrastinare pentru real writing, am aflat că cei care au dezvoltat Scrivener, Literature and Latte (genial nume pentru o întreprindere), am făcut și Scapple. Aici un overview și un scurt film cu utilitatea jucăriei. Nici măcar nu e extraordinar de scump, 14 dolari appul. Dar e ceva ce mă oprește să-l iau. Nu doar ceva, mai multe ceva-uri.

În primul rând experiența necâștigătoare cu MindMap. În al doilea rând… cred că simplitatea lui ușor de înlocuit, și anume faptul că pot face și pe hârtie ceea ce face el pe monitor. Da, desigur, nu am tot timpul la mine hârtia și pixul, pe când un telefon cu appul aș avea orișicând m-ar lovi ideea creatoare, vine contraargumentul. Și totuși, not convinced. N-am nevoie de el, de fapt. Deocamdată. Și îmi place teribil de mult senzația pixului (de calitate) alunecând pe hârtie (de calitate).

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s