Cine ieșea c-un sac de cartofi în spate?

Ieri, din magazin?

Eu.

Bine, nu chiar un sac, ca-n bancul meu preferat, cu Ivan despre care se raportează că a câștigat o mașină la cântarea URSS, numai că nu era mașină, ci bicicletă, și nu i-au dat-o, i-au luat-o. Ador bancul ăsta, am doar câteva, puține, ce mi-au rămas în memorie, restul bounce back fără să lase nicio urmă, ca alicele de plastic pe carapacea de broască țestoasă. Cele care au trecut de carapace, mă reprezintă. Ținem minte atât de selectiv. La ăsta e parodicul extrem implicat, mai ales the punch line, și nu i-au dat-o, ci i-au luat-o. How lovely is this?!

Îmi plac parodiile, cinismul, uneori cu un extrem de prost gust ce nu-mi displace, acea tușă groasă, exagerată, hă-hă-hă-ul barbarian. Comedia preferată tot Dumb and Dumber rămâne. Și cred că-mi place să scriu parodii, poate ar trebui să continui satira începută acum mulți ani și de care râdeam singură când reciteam fragmente. Dacă ajungi să te distrezi de propria creație, damn, trebuie or că e bună, or că doar tu-ți guști cu poftă propriile glume. Să las modestia, am un umor bun, mi s-a tot spus. Doar de-aș ieși din drama asta și să mă apuc de râs. Mi-e dor să râd. Știu că o fac prea rar pentru că atunci când mă surprind râzând, e în cascade scurte, rafale de mitraleră, ce încep și se întrerup brusc. E un râs înspre partea nervoasă, violent, de descărcare a unui haz subit, mușcător, nu unul vesel, chicotitor, cu vervă.

Nu era chiar un sac, dar comparativ cu numărul de cartofi cumpărați în ultimii ani, un număr ce dă rotunjit, ca medie, Z-E-R-O, e un sac. Nu vindeau cu bucata, doar în pungi și am luat una biologică, mirându-mă cât de ieftini sunt. Mai bine m-aș da pe cartofi, toate celelalte legume bio zici că-s unse cu aur la ce preț se pune. Din burtă, oricum, să justifice eticheta. Probabil sunt atâtea chestii pe care scrie bio și care nu-s. Dar snobii or să dea banii, să se creadă mai nemuritori ca restul. Pe naiba, trăim toți în același lighean atmosferic imens și murdar. Murdărit tot de noi. Bine, fără acreli ecologice azi.

Cartofii îmi trebuiau unul. Exact așa. Cartofii îmi trebuiau unul. Amuzant cum se modifică gândirea în funcție de limba în care gândești gândul. Un cartof deci, am spălat aseară, am tăia feliuțe și am învârtit feliile alea pe obraji cât am stat cu prosopul în cap la jumătate de episod din Dead to me (which is not so bad), după ce îmi îmi turnasem în păr zeama de orez. Dublu spa. Sau double animal testing. Am testat pe mine două dintre leacurile băbești despre care am citit recent, orezul pentru păr, anticădere, cartofii pentru față, tonici parcă, și antipete pigmentare (petele-s doar pigmentare, nu? – nu. sunt și pete nu doar de la diferențele de melanina, ci de la… scars sau eczeme, dar la extrem, poți spune că tot de o diferență de culoare e vorba).

A mers? N-am cum să știu, dacă am testat doar o dată. We need more animal testing!

Dar după o dată am remarcat că părul nu e mătăsos, cum mă așteptam după poveștile de pe youtube cu apa de orez, ci e mai aspru.

Do – NOT – like.

Cartoful mi-a dat un itchy feeling, a încălzit obrajii, a activat vascularizația superficială probabil, și cam atât. Mai încerc de câteva ori, cel puțin cartofii, că am un sac de terminat. Cu orezul însă, sunt în dubii mari deja.

3 comments

  1. Astept urmatoarele teste pe obrajori, sau incerc si eu, asa ca sa fim doua pe post lot experimental? Ca io cartofi am. Bio, pentru asta bag mana in foc, asa cum avea bunica care bombanea de una singura zile in sir, doar cand vedea saculetii cu nu stiu ce azot si altea alea. Dar balegarul de asta iarna ce cusur are maica, tot zicea ea, doar-doar o auzi cine trebuia 🙂
    Zi buna si frumoasa sa ai!

    • Incearcă și tu, feelingul îmi spune că sunt buni, parcă hidratează puțin, pielea era mai…plump.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s