Ghiocei în decembrie

Calendarul artizanal, de perete, pentru tot anul, cumpărat de la același creator de pe etsy ca și anul trecut, și ca și anul trecut neschimbat, aceleași culori, aceleași desene, stă tot ca și anul trecut aproape gol. Se schimbă puține de la un an la altul?

L-am răstignit pe un suport mare, să-l pot muta dintr-un loc și e gata să-și primească înscripturile. E gata demult, deja din ianuarie. Care vin rar, greu, deși am și carioci speciale, de scris pe plastic, care se șterg, în caz că ceva trebuie schimbat. Notez puțin și nefolositor în el, am crezut că anul trecut a fost o întâmplare, dar se continuă și în anul ăsta la fel.

Ieri am încercat să notez niște absențe, boala de zilele astea, călătoria de weekend și mi-am dat seama de ce e nepractic. Prea multe desene, prea colorat, nu poți să ai overview, oricât de riguros ți-ai alege culorile, modul de semnalare, tot s-ar pierde în marea de figurine drăgălașe. Drăgălașe dar obstructive. Tocmai pentru desenele lui l-am luat și tocmai din cauza lor nu ajung să-l folosesc. Nimic extraordinar, e reprezentativ pentru multe paradoxuri asemănătoare din viețile noastre, exact calitatea, folosită cu nedibăcie, să dea deficiența.

În timp ce contemplam pătrățelele zilelor vesel încadrate de desene, oameni de zăpadă, ouă de paște, artificii de crăciun, murele de toamna, am văzut c-a pus desene cu ghiocei în jurul pătrățelelor lui decembrie. O greșeală de design, probabil când a copiat de la un calendar la altul, s-au decalat desenele. Dar o greșeală care cumva îmi place. Îi dă, în sfârșit, caracter.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s