Fotografii

Mi-am dat seama că nu am nicio fotografie din copilărie. Toate au rămas la ai mei, probabil sunt în același sertar în care au stat de când mă știu. Când eram mică mă prindea deodată pofta să le privesc, era ritualul celor 2 sertare mici, de la oglinda din dormitor, care-mi lua toată ziua. Sau ce înțelegeam eu prin toată ziua, probabil că îmi făceam de lucru până venea cineva acasă.

Mă așezam pe jos, scoteam toate pozele și le examinam una câte una. Mă uitam atunci cu curiozitate la pozele în care apăreau mama și tata, de când erau tineri și eu nu mă născusem. Fotografiie de nuntă, rochia de mireasă, cu buline, a mamei. Tata… cu o floare uriașă la rever. Mama presărându-i sclipici în păr. Niște tineri ce nu-i cunoșteam. Ceva ce se petrecuse înainte să exist. Mă fascina. Veneau din altă lume, purtau alte haine, unele răbufnind exotic. Nu le pricepeam. Tata cu o mitralieră. Mama cu buricul gol și voal pe față, de după care i se vedeau doar ochii.

Acum mi-aș petrece iar o zi întreagă cu sertarele cu poze, mirosind a ceva indefinit, parfum și lemn împreună. De data asta căutând pozele cu mine, de când eram copil. Ce copil am fost? Ce ziceam? De ce nu mi-au păstrat niciun desen de atunci?

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s